Ό,τι ονειρεύεσαι, το ζεις!

Οδηγός αγοράς καθισμάτων αυτοκινήτων


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα καθίσματα αυτοκινήτων, ISOFIX, i-Size και πολλά άλλα!!

Στα Oneira Bebe, γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι ότι το παιδί σας ταξιδεύει στο κατάλληλο κάθισμα αυτοκινήτου. Αλλά με τόσες πολλές επιλογές εκεί έξω, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποιο θα επιλέξετε. Έχουμε δημιουργήσει αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας, είναι σωστό για το μωρό σας και τον προϋπολογισμό σας.


Να ξεκινήσουμε...

Τα παιδιά πρέπει να ταξιδεύουν στο κατάλληλο σύστημα συγκράτησης για παιδιά έως ότου φθάσουν είτε σε ύψος 150 εκατοστών είτε σε ηλικία 12 ετών, μετά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν ζώνη ασφαλείας ενηλίκων.

Μην χρησιμοποιείτε κάθισμα αυτοκινήτου δεύτερης χρήσης (μεταχειρισμένο), καθώς δεν μπορείτε ποτέ να είστε 100% σίγουροι ότι δεν έχει υποστεί βλάβη ή αποδυνάμωση σε ένα προηγούμενο συμβάν. Επιλέγοντας ένα καινούργιο κάθισμα, κρατάει το παιδί σας ασφαλές και έχετε το μυαλό σας ήσυχο.

Εάν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε σπίτι από το νοσοκομείο στο αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε ότι έχετε έτοιμο το βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου για να φέρει το μωρό στο σπίτι.

Θα χρειαστεί να αποφασίσετε εάν θέλετε ένα κάθισμα αυτοκινήτου ομάδας 0+ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος ενός συστήματος ταξιδιού σε ένα καροτσάκι ή ως μεμονωμένο κάθισμα.


Επιλέγοντας το κάθισμα του αυτοκινήτου σαςΌλα τα καθίσματα αυτοκινήτων που πωλούνται στα Oneira Bebe πληρούν τον Κανονισμό των Ηνωμένων Εθνών, ECE R44.04 ή τον κανονισμό i-Size, R129 που τρέχει παράλληλα με το R44.04.

Ο ασφαλέστερος τρόπος να ταξιδέψετε είναι να κρατάτε το παιδί σας στραμμένο προς τα πίσω για όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς παρέχει καλύτερη στήριξη για το κεφάλι και τον αυχένα σε περίπτωση πρόσκρουσης στο μπροστινό μέρος. Πωλούμε μια μεγάλη γκάμα των καθισμάτων αυτοκινήτου i-Size που προσφέρουν εκτεταμένη οπίσθια όψη έως ότου το παιδί είναι τουλάχιστον 15 μηνών. Δεν είστε σίγουροι για το τι σημαίνει i-Size; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Αυτά τα καθίσματα αυτοκινήτου δεν ταιριάζουν σε όλα τα αυτοκίνητα, γι 'αυτό θα πρέπει να ελέγξετε ποια μοντέλα είναι συμβατά με το αυτοκίνητο σας.

Επιλέγοντας ένα κάθισμα ISOFIX (το οποίο στερεώνεται στα σημεία αγκύρωσης του οχήματος) μειώνει τον κίνδυνο εσφαλμένης τοποθέτησης του καθίσματος στο αυτοκίνητο.

Εάν αισθάνεστε αβέβαιοι, μπορείτε να έρθετε στο κατάστημα Oneira Bebe για δωρεάν έλεγχο και έλεγχο ασφαλείας. Θα σας βοηθήσουμε να διασφαλίσετε ότι το κάθισμα του αυτοκινήτου είναι κατάλληλο για το βάρος και το μέγεθος του παιδιού σας και είναι σωστά τοποθετημένο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Τα καθίσματα αυτοκινήτων χωρίζονται σε ομάδες που βασίζονται στο βάρος του παιδιού σας. Η εξαίρεση σε αυτό είναι i-Size καθίσματα που χρησιμοποιούν το ύψος του παιδιού σας αντ 'αυτού.


Βάρος του παιδιού

Κατά προσέγγιση ηλικία

Κατάλληλο για το κάθισμα αυτοκινήτου

Μωρό βάρους έως 13 κιλά

Από την γέννηση έως 12-15 μήνες

Ομάδα 0+

Κάθισμα μωρού προς τα πίσω


Μωρό ή μικρό παιδί βάρους έως 18 κιλά

Από την γέννηση έως 4 έτη

Ομάδα 0+ 1 Καθίσματα με κατεύθυνση προς τα πίσω και προς τα εμπρός

Συνδυαστικό κάθισμα

Μωρό ή παιδί βάρους έως 25 κιλά

Από την γέννηση έως 7 ετών

Ομάδα 0+ 1,2 Κάθισμα συνδυασμού προς τα πίσω και προς τα εμπρός και χρήση της ζώνης του αυτοκινήτου μετά τα 18 κιλά


Μωρό ή παιδί βάρους έως 36 κιλά

Από την γέννηση έως 12 ετών

Ομάδα 0+ & 1,2 & 3 Καθίσματα συνδυασμού προς τα πίσω και προς τα εμπρός και χρήση της ζώνης του αυτοκινήτου μετά τα 18 κιλά


Νήπιο που ζυγίζει από 9kg έως 18kg

Από 1 έτους έως 4 έτη

Ομάδα 1 Θέση προς τα εμπρός

Νήπιο ή παιδί που ζυγίζει από 9kg έως 36kg

Από 1 έτους έως 12 έτη

Ομάδα 1,2 & 3 Καθίσματα προς τα εμπρός και χρήση της ζώνης του αυτοκινήτου μετά τα 18 κιλά

Παιδί που ζυγίζει από 15kg έως 36kg

Από 4 ετών έως 12 έτη

Ομάδες 2 & 3 Καθίσματα προς τα εμπρός και χρήση της ζώνης του αυτοκινήτου

Παιδιά βάρους 22kg - 36kg

Από 7 ετών έως 12 έτη

* Ομάδα 3 Καθίσματα προς τα εμπρός Booster Seat και χρήση της ζώνης του αυτοκινήτου


* Σύμφωνα με τους νέους κανόνες που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το 2017, τα καθίσματα αυτοκινήτου Booster Seat θα εγκριθούν για χρήση μόνο από παιδιά μεγαλύτερα από 125cm και βάρους άνω των 22kg. Επί του παρόντος, τα παιδιά ηλικίας έως 4 ετών ή 15 κιλών, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα Booster Seat. Οι νέοι κανόνες θα σημαίνουν ότι δεν θα εγκριθούν πλέον καθίσματα ενίσχυσης για τα μικρά παιδιά.
'Υψος του παιδιού

Κατά προσέγγιση ηλικία

Κατάλληλο για το κάθισμα αυτοκινήτου

Μωρό ύψους 40 έως 86cm

Από την γέννηση έως και σε ηλικία τουλάχιστον 15 μηνών

Κάθισμα μωρού προς τα πίσω


Μωρό ύψους 40 έως 105cm

Από την γέννηση έως και σε ηλικία 4 ετών περίπου

Κάθισμα μωρού προς τα πίσω και δυνατότητα για κατεύθυνση εμπρός


Μωρό ύψους 40 έως 135cm

Από την γέννηση έως 7 ετών

Κάθισμα μωρού προς τα πίσω και δυνατότητα για κατεύθυνση εμπρός και χρήση ζώνης μετά τα 4 έτη (105 cm)

Μωρό ύψους 40 έως 150cm

Από την γέννηση έως 12 ετών

Κάθισμα μωρού προς τα πίσω και δυνατότητα για κατεύθυνση εμπρός και χρήση ζώνης μετά τα 4 έτη (105 cm)


Μωρό ύψους 76 έως 105cm

Από 15 μηνών έως 4 ετών

Κάθισμα μωρού προς τα εμπρός


Νήπιο ύψους 100 έως 105cm

Από 4 ετών έως 12 ετών

Κάθισμα μωρού προς τα εμπρός και χρήση της ζώνης του αυτοκινήτου
Κατανόηση της ορολογίας


Τα καθίσματα με σύστημα πρόσδεσης με ζώνη


Με ζώνες που έχουν δένουν το κάθισμα, το κάθισμα του αυτοκινήτου είναι ασφαλισμένο στο αυτοκίνητο από την ενδιάμεση ζώνη ασφαλείας τριών σημείων. Τα καθίσματα που είναι τοποθετημένα σε ζώνη είναι ασφαλή, εφόσον έχουν εγκατασταθεί σωστά. Οι οδηγίες τοποθέτησης εμφανίζονται στην πλευρά του καθίσματος και οι έγχρωμοι δείκτες σας βοηθούν να τοποθετήσετε σωστά τη ζώνη ασφαλείας. Η ζώνη περνάει από τα γαλάζια σημεία ένδειξης όταν το κάθισμα τοποθετείτε σε ανάποδη θέση και από τα κόκκινα σημεία όταν το κάθισμα τοποθετείτε με φορά στην κατεύθυνση του αυτοκινήτου.


Τα καθίσματα με σύστημα πρόσδεσης με ISOFIX


Το ISOFIX παρέχει έναν ασφαλέστερο και ευκολότερο τρόπο τοποθέτησης παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτων στα αυτοκίνητα, σε σύγκριση με αυτά που δένουν με την ζώνη ασφαλείας τριών σημείων. Τα σημεία τοποθέτησης ISOFIX είναι ενσωματωμένα σε αυτοκίνητα όταν κατασκευάζονται και στη συνέχεια το κάθισμα είναι "συνδεδεμένο" στο αυτοκίνητο, αφαιρώντας την ανάγκη χρήσης των ζωνών ασφαλείας του αυτοκινήτου για να το ασφαλίσει. Τα καθίσματα με ISOFIX χρειάζονται και τρίτο σημείο στήριξης. Ένα πρόσθετο πόδι ή ο άνω ιμάντας (Top Tether) χρησιμοποιείται για να εμποδίσει το κάθισμα του παιδικού αυτοκινήτου να γέρνει ή να περιστρέφεται κατά την πρόσκρουση. Τα αυτοκίνητα που παράγονται από τον Φεβρουάριο του 2006 είναι εξοπλισμένα με σημεία ISOFIX. Υπάρχουν και σε παλαιότερης χρονολογίας αυτοκίνητα. Αναζητήστε τα σημεία κουμπώματος του ISOFIX μεταξύ της βάσης και της πλάτης του καθίσματος στο αυτοκίνητό σας, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη αυτοκινήτου ή επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του οχήματός σας ή ελάτε στο κατάστημα Oneira Bebe για δωρεάν έλεγχο.


Υπάρχουν 3 τύποι ISOFIX:


Vehicle Specific - Τα παιδικά καθίσματα είναι συμβατά με συγκεκριμένα οχήματα, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα σύνδεσης δύο σημείων.

Semi-Universal - Τα παιδικά καθίσματα είναι συμβατά με συγκεκριμένα οχήματα. Μπορεί να είναι στραμμένη προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, με είτε στήριγμα ποδιού είτε με ιμάντα άνω πρόσδεσης.

Universal Approval - Τα παιδικά καθίσματα που είναι στραμμένα προς τα εμπρός και ταιριάζουν στα περισσότερα καινούργια αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα σύνδεσης δύο σημείων και έναν άνω σύνδεσμο.

Τα i-size καθίσματα αυτοκινήτων θα ταιριάζουν σε ένα όχημα εγκεκριμένου μεγέθους i. Συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή του οχήματός σας για λεπτομέρειες.


Αποσπώμενες βάσεις κάθισμα αυτοκινήτου


Ορισμένα καθίσματα αυτοκινήτων έχουν ξεχωριστές βάσεις οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να παραμένουν στο αυτοκίνητο, ασφαλισμένες με Isofix ή τις ζώνες τριών σημείων. Αυτό καθιστά πολύ εύκολη την είσοδο και έξοδο του καθίσματος αυτοκινήτου, καθώς το κάθισμα του αυτοκινήτου απλώς κάνει κλικ στη θέση του. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν το κάθισμα του αυτοκινήτου ταιριάζει επίσης σε μια καροτσάκι που κάνει ένα «σύστημα ταξιδιού». Βάσεις IsofixΠότε είναι χρήσιμο να απευθύνονται οι γονείς σε Ψυχολόγο;
Πότε είναι χρήσιμο να απευθύνονται οι γονείς σε Ψυχολόγο;...
Αφήστε ένα σχόλιο
Προσοχή: Η HTML δε μεταφράζεται!